Därför sändes inte Frölunda i TV: ”Får inte plats”

Frölundas match mot Karlskrona sändes inte i linjär TV. Något som har fått många läsare att höra av sig till GP och klaga. – Vi får inte plats med allt, säger Johan Cederqvist programchef på C More.

More sänder alla matcher från SHL men gårkvällens drabbning mellan Frölunda och Karlskrona går de ”vanliga” tittarna miste om. Matchen sändes endast på nätet eller i appen vilket har fått många läsare att höra av sig till GP och klaga.
Beslutet om att inte sända Frölundas match mot Karlskrona är något som programchefen för C More och TV4-gruppen, Johan Cederqvist beklagar.
– Vi har väldigt många kanaler men vid ett fåtal tillfällen så får vi inte plats med allt. Det är hockey, fotboll, handboll, golf och speedway. Det är 14 evenemang som är igång ikväll. Det bryr sig i och för sig supportrar till ett enskilt lag sig mindre om, säger han.

Ni sänder alla matcher från SHL i play?

– Det gör vi, under hela säsongen. Våra kunder har ju tillgång till vår playtjänst men det hjälper ju inte om du inte har en dator eller så.

Betyder det här valet att Frölunda inte väljs bort nästa gång?
– Det är svårt att bedöma vilken match man inte sänder i linjär TV.  Nu i september och oktober är alla våra rättigheter igång och då kan det bli såhär ibland. I sådana här tillfällen tittar vi på hur många av lagens supportrar som brukar hitta till vår playtjänst. Men det är svårt att veta.